Isus iubeşte copiii
Tradus de Lidia Manea 


In fiecare oraș, copiii veneau alergând din toate părțile în jurul Lui. Ei își dădeau seama cumva, ca Isus era foarte diferit de toți cei pe care îi întâlniseră vreodată. Oameni de toate vârstele veneau să-I audă cuvintele pline de putere și să-I vadă uimitoarele minuni. El făcea fiecare copil să se simtă important; ca un copilaș al unui Mare Impărat. Pe cei mici îi lua în brațe, si binecuvanta pe cei mari.

Când ucenicii vedeau mamele și copiii stând în jurul lui Isus, ei spuneau: "Nu-L deranjați, Plecați!" Dar când Isus auzea aceste cuvinte, se supãra foarte tare. “Niciodată să numai alungați copiii,” spunea El, “căci Impărăția lui Dumnezeu este a celor ca ei.”

Isus iubește copiii! El ii iubește așa cum sunt, deoarece copiii au o percepție mai corectă despre ei, si nu au impresia că știu toate lucrurile așa cum fac, din păcate, unii adulți. Copiii se încred în Dumnezeu fără să încerce să înțeleagă totul de la început.

Dacă uneori, simți că nu prea contezi și cã nimeni nu te ia în seamă, amintește-ți că tu ești foarte important pentru Impăratul Impăraților, Impăratul Isus! Ii pasă atât de mult de tine încât a avertizat adulții: "Feriţi-vă să nu defăimaţi nici măcar pe unul din aceşti micuţi; căci vă spun că îngerii lor în ceruri văd pururi faţa Tatălui Meu care este în ceruri" Matei 18:10.

Vorbind despre Tatăl din cer și îngerii care sunt neîncetat înaintea Lui, te-ai întrebat vreodată cum arată Dumnezeu? Ți-L imaginezi oare ca fiind ca orice persoană, însă mult mai mare? Sau poate ți-L imaginezi fără vreo formă anume. Nimeni nu știe cum arată Dumnezeu, deoarece nu-L putem vedea cu ochii noștrii acum. Într-o zi însă Îl vom vedea în cer. Dar chiar acum putem descoperi multe lucruri despre Dumnezeu deoarece El ne-a vorbit despre Sine în Biblie.

Dumnezeul atotputernic, care a creat toate lucrurile, este interesat de tine. Chiar dacă El susține întregul Univers, El ascultă toate rugăciunile de pe întreg Pământul și se îngrijește de toate nevoile noastre. Cu toate acestea îi rămâne suficient timp și pentru tine.

De fapt lui Dumnezeu îi pasă atât de mult de tine, încât El se gândeşte tot timpul la tine. Pãstorul David a scris într-unul din psalmii săi: “Cât de nepătrunse mi se par gândurile Tale, Dumnezeule, şi cât de mare este numărul lor! Dacă le număr, sunt mai multe decât boabele de nisip. Când mă trezesc, sunt tot cu Tine."

Ca să îți dai seama cât de mult și cât de des se gândește Dumnezeu la tine, ia un pumn de nisip și numără fiecare bob. Dacă fiecare bob de nisip este un gând al lui Dumnezeu pentru tine, cât de mult crezi că se gândește EL la tine? Mult, foarte mult! 

Încearcând să înțelegi astfel dragostea uimitoare a lui Dumnezeu pentru tine, ar trebui să te simți foarte iubit și copleșit de o dragoste așa de mare din partea lui Dumnezeu. De ce sã nu vorbeşti cu Dumnezeu chiar acum? Spune-i că și tu Il iubești!

web counter